Telenor teaches clients to live without mobile phones

Kvalitetsmagasinet.se  29.04.2015

 

Telenor Sweden has teamed up with brain researcher Katarina Gospic to develop a new training program, dubbed Workfulness, aimed at creating a healthy and sustainable digital working environment.

Tillsammans med hjдrnforskaren Katarina Gospic slдpper Telenor nya utbildningsprogrammet Workfulness – som ska frдmja hдlsa och mцteseffektivitet. Med det nya utbildningsprogrammet, som Telenor dцpt till ”Workfulness”, дr tanken att fцretag ska lдra sig mer om att anvдnda mobilen och andra enheter pе ett smartare sдtt. Enligt Andreas Kristensson, ansvarig fцr innovation och affдrsutveckling pе Telenor fцretag, har de mдrkt av en diskussion framfцr allt bland sina storfцretagskunder om att цkad mobilitet kan leda till stress. Дven de sjдlva har upplevt besvдr med anvдndning av telefonen under exempelvis mцten. – Vi har ofta kommit mycket lдngre privat дn i arbetslivet, med avsatt skдrmtid fцr barnen eller regler om att inte ha med mobilen vid middagsbordet, sдger Andreas Kristensson. Fцr att fе mer kцtt pе benen har Telenor lеtit genomfцra en Sifo-undersцkning. Den visar att 83 procent stцr sig pе att kollegor anvдnder telefoner under mцten, men samtidigt uppger ocksе en majoritet att de sjдlva gцr likadant. Totalt tillfrеgades 1 001 personer. Rеd till ledningar och enskilda Mеnga upplever дven fцrvдntningar pе att de ska vara mer tillgдngliga, och att det дr nеgot som efterfrеgas av deras arbetsgivare. – Det дr vдldigt enkelt att dras med. Nдr vi mejlar idag fцrvдntas ofta ett snabbare svar дn tidigare, men i mеnga lдgen tror vi att det дr цverdrivet. Fцr den som har skickat gцr det oftast inget om du svarar efter att du дr klar med mцtet, sдger Andreas Kristensson. Utbildningsmaterialet bestеr frдmst av en handbok med tips till ledningar och enskilda arbetstagare. Boken bestеr ocksе av en del om hur hjдrnan fungerar, dдr Telenor samarbetat med hjдrnforskaren Katarina Gospic. Tanken дr senare att bjuda in till fцrelдsningar och seminarier i дmnet, frдmst riktade till de egna fцretagskunderna. – Informationen om hjдrnan handlar mycket om att fцrstе tydligare varfцr vi gцr vissa saker och ting, sдger Andreas Kristensson. I del tvе, dдr fokus gеr in mer pе konkreta rеd, finns bland annat ett sjupunktsprogram fцr att fе till mobilfria mцten. Gцra som pе skolan Ett av rеden дr att gцra som man redan gцr pе vissa skolor – lдgg mobilen i en fцrvaringslеda innan du gеr in i mцtesrummet, eller lдgg den frеn dig sе att du inte kan titta pе den lika ofta. – Vi kommer att infцra det hдr i mitt team. Pе senaste mцtet var vi tolv personer och jag rдknade till att еtta datorer var igеng, och telefoner lyftes kanske 30–40 gеnger under mцtet, och jag bцrjade fundera цver hur det var om vi sluppit detta. Det finns mycket pengar att hдmta fцr fцretag pе det hдr omrеdet, sдger Andreas Kristensson.

 

http://kvalitetsmagasinet.se/telenor-ska-lara-kunder-att-koppla-ner/

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *