Jo Lunder named CEO of Fredriksen Group

Ilaks.no  31.05.2015

 

John Fredriksen has appointed Jo Lunder, former CEO of VimpelCom Ltd., as head of the Fredriksen Group, which will manage all of John Fredriksen’s current financial and industrial assets as well as new investments.

 

John Fredriksen har ansatt tidligere Vimpelcom-topp Jo Lunder (53) som ny konsernsjef for Fredriksen-gruppen. Kommentarer 31.05.2015 Av redaksjonen Etter at Fredriksen splittet lag med sin mangearige forretningspartner Tor Olav Troim i fjor sommer, har plassen som konsernsjef for Fredriksen-gruppens mange datterselskaper statt ledig. John Fredriksen bedyrer overfor DN at han ikke skal trekke seg tilbake. Gir seg ikke – Jeg kommer ikke til a gi meg. Jeg har levd med dette storparten av livet. Gir jeg meg na, tror jeg faktisk jeg vil svime av, sier han. Fredriksen tar i mot DN i sin fasjonable herregard The Old Rectory i Chelsea i London. – Vi har brukt mye tid pa dette og snakket om historien om mulighetene og utfordringene fremover, sier Lunder. Store og viktige dealer Lunder er blitt rekruttert via det internasjonale rekrutteringsbyraet Egon Zehnder. Han vil na lede administrasjonen av Norges storste private formue, anslatt til vel 100 milliarder kroner. Fredriksens mest verdifulle og viktigste investering er eierposten pa snaut en tredjedel av Marine Harvest. – John Fredriksen vil vaere prinsipal og vil ha kontroll og vaere til stede. Det vil vaere idioti om vi ikke benyttet hans innsikt og teft. Det gjelder a involvere ham og bruke ham pa de store og viktige dealene, sier Lunder videre. Wonderboy Lunder har i mange ar vaert Telenors «wonderboy», og var sjef for Telenor Mobile allerede mens han var i 30-arene. Etter tusenarsskiftet ble han sendt til Moskva for a styre Telenors diamant, det russiske mobilselskapet Vimpelcom. Lunder har ogsa vaert konsernsjef i IT-selskapet Atea og Andresen-familiens investeringselskap Ferd.

 

http://www.ilaks.no/lunder-skal-passe-pengene-til-fredriksen/

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *