Telenor, Red Cross team up to promote digital literacy

Computerworld.no  18.06.2015

 

 
Telenor together with Red Cross launched courses promoting digital literacy in Norway. Over 50 especially developed programs should increase digital skills, promote digital experience and contribute to increased social inclusion of 500,000 Norwegians by 2017, the operator plans. Telenor also provides for the possibility of tailor-made courses for groups which need extra help to get on-line, such as immigrants.

 

En million nordmenn har lav digital kompetanse. Dette vilTelenorgjore noe med. Na jobber de for a fa 500.000 flere nordmenn pa nett i lopet av 2017. Tall fra Difi viser at sa mange som en million nordmenn har lav digital kompetanse. I en melding fra Telenor oppgir de at de opplever at svaert mange kunder ikke tar i bruk mulighetene som ligger i teknologien. Derfor har Telenor na satt seg et mal om a fa 500.000 flere nordmenn pa nett i lopet av 2017. Dette vil de gjore ved a arrangere 500 gratis minikurs i 2015. Samarbeid med Rode Kors En brokdel av kursene kjorer de sammen med Rode Kors i Oslo og Akershus, og sammen vil de tilby 50 gratis minikurs i nettbrett og mobil. Telenor stiller med foredrag og kursholder, og Rode Kors stiller med flinke og talmodige hjelpere. Malet er a oke den digitale kompetansen i befolkningen og bidra til okt sosial inkludering. Mestre dupedittene Under lanseringen av sitt nye samarbeid om kurs i nettbrett og mobil, fikk statssekretaer Astrid Nokleby Heiberg (76) apne ballet ved a ta i bruk selfiestang for forste gang. – Slike kurs gir oss eldre muligheten til a mestre disse duppedittene, sier hun. Statssekretaer i Helse- og Omsorgsdepartementet, og tidligere president bade i Norges og det Internasjonale Rode Kors, Astrid Nokleby Heiberg mener det er viktig at eldre laerer seg teknologi. – Na fikk jeg faktisk sendt mitt forste bilde via e-post. Det er ganske dumt av oss eldre a ikke prove en gang. Vi bor ta i mot de mulighetene vi far til a komme oss pa nett og laere a mestre disse duppedittene. Fra 2017 kommer alle offentlige tjenester til a vaere pa internett, og da ma vi vaere klare til a kunne ta de i bruk, sier hun i pressemeldingen. Ikke bare for eldre Det er ikke bare eldre som er malgruppen for kursene. De er apne for folk i alle aldre, de er alltid gratis og alle deltakere far lane nettbrett. – Det er viktig for oss a la alle fa en smakebit pa hva en mer digital hverdag kan innebaere av gleder og muligheter. Derfor inviterer vi deltagerne til a prove seg pa Instagram under emneknaggen #erloggapa. Det kan vaere at mange trenger a logge seg pa, ogsa i utvidet forstand, og gripe de sosiale mulighetene som livet pa nett faktisk gir, sier leder for samfunnsansvar og baerekraft i Telenor Norge, Ana Brodtkorb. Rode Kors og Telenor ser ogsa pa mulighetene for a skreddersy kurs for grupper som kan behove ekstra hjelp for a komme seg pa nett, for eksempel innvandrere. – Inkludering er viktig for et varmere samfunn, spesielt for de som risikerer a havne utenfor. Nar alle snakker om Facebook, Instagram og smarte apper, kan man fort falle litt av nar man ikke vet hvordan man bruker smarttelefoner eller nettbrett. Derfor kommer vi na med et lavterskeltilbud til de som onsker a komme seg pa nett, forteller Ulf Rikter Svendsen, seksjonsleder sosial inkludering og mangfold i Rode Kors, i meldingen.

 

http://www.cw.no/artikkel/mobile-enheter/telenor-rode-kors-gar-sammen-om-digital-inkludering

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *