Greece’s debt drama pushes stock exchanges down

iMarkedet.no  26.06.2015

 

The benchmark index on the Oslo Stock Exchange inched down 0.85% to close at 638.09 points on June 26 in anticipation of Greek debt negotiations outcome. Falling stocks included Statoil (-1%), Telenor (-1.4%), and DNB (-1.1%), whereas Yara rose 1.6%.

 

Denne saken ble forst publisert pa iMarkedet Xpress. Oslo Bors faller fredag sammen med borsene i Europa, men investorene fremdeles venter pa en avklaring pa de greske gjeldsforhandlingene. Hovedindeksen er ned 0,85 prosent til 638,09 poeng, mens borsene i Frankfurt, London og Paris faller mellom 0,6 og 1 prosent. I oljemarkedet omsettes nordsjooljen for 63,2 dollar per fat, lite endret siden i gar ettermiddag. Blant de storste selskapene faller Statoil 1 prosent, Telenor er ned 1,4 prosent, DNB faller 1,1 prosent, mens Yara trekker i motsatt retning med en oppgang pa 1,6 prosent. – Sprikende signaler Stemningen har svingt mellom hap og pessimisme tidligere i uken, men en losning som gir Hellas sart tiltrengt finansiering er fremdeles ikke pa bordet. I gar mislykkes forhandlingene nok en gang, og neste mulighet for eurosonens finansministre blir lordag. – Etter garsdagens mote var signalene sprikende. Noen pekte pa at avstanden ikke er sa stor, mens andre vektla at samtalene ikke hadde fort partene noe naermere hverandre. Dersom partene ikke blir enige om en avtale lordag, noe som i praksis ma vaere fremforhandlet i forkant av motet, ma eurogruppene finne ut hvordan de skal handtere et gresk mislighold av IMF-gjelden, skriver DNB Markets-okonom Kyrre Aamdal i en morgenrapport. Hellas har utsatt avdragsbetalinger til IMF til slutten av juni, men den greske statskassen er i praksis tom. I tillegg renner innskuddene ut av greske banker, som holdes flytende ved hjelp av stadig nye nodlan fra ECB. Dermed haster det a fa pa plass en avtale med kreditorene i ECB, IMF og EU-kommisjonen, som sikrer ny finansiering. Hvis ikke rykker et mislighold raskt naermere. – Stor usikkerhet – Skulle Hellas komme i en situasjon hvor de ikke klarer a betale IMF, vil det nok bidra til en sa stor usikkerhet om landets finansielle framtid at man vil kunne oppleve stengte banker og strenge kapitalkontroller. Dette kan nok skje allerede pa mandag, dersom det i lopet av de naermeste dagene oppstar tilstrekkelig tvil om den greske betalingsevnen/-viljen, skriver seniorokonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken i en morgenrapport. – Det er dermed stor usikkerhet om hva som skjer videre fremover. Ikke bare hva som kan skje i lopet av de naermeste dagene, men ogsa gjennom sommeren. Uansett om vi na far se et mislighold av gjelden til IMF eller ikke, vil Hellas mote store problemer litt lenger ned i veien. I lopet av juli og august skal nemlig Hellas betale tilbake hele 6,8 miliarder euro til ESB, papeker Handelsbanken-okonomen.

 

http://www.imarkedet.no/Article.aspx?id=112850

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *