Do not take unnecessary risks in mountains at Easter

Lofotposten.no  31.03.2015

 

Telenor’s Director for Coverage, Bjorn Amundsen has warned people against climbing up Avalanche Mountain sides to search for dial tone in mountains at Easter. The telco has developed mobile coverage on the largest excursion spots in the country this Easter and expects record traffic. “However, this does not mean that there is coverage everywhere in the mountains at Easter,” said Amundsen.

Dekningsdirektor Bjorn Amundsen iTelenoradvarer folk mot a klatre opp rasfarlige fjellsider for a soke etter summetone i paskefjellet. Teleoperatorene har bygget ut mobildekning pa de storste utfartsstedene i hele landet denne pasken, og forventer rekordtrafikk. – Men dette betyr ikke at det er dekning over alt i paskefjellet, sier Amundsen. – I fjellheimen er det tross okt utbygging faktisk steder enna uten mobildekning. – Ca. 82 prosent av Norges flateareal har GSM-dekning, men fortsatt 17-18 prosent av flate-arealet har ikke mobildekning, sier Amundsen. Amundsen advarer sterkt mot a ga opp rasfarlige fjellsider for om mulig a finne mobildekning i hoyden. Nodring Amundsen papeker ogsa at nodnummeret 112 til politiet er det ekte nodnummeret. 112 kan man kanskje likevel bruke hvis man er i et omrade der egen mobiloperator ikke har dekning. Losningen da er a ringe 112 via nettet til en annen mobiloperator. – Men det krever at man da slar av mobilen sin, tar ut eget SIM-kort, slar pa mobilen igjen uten SIM-kort i telefonen, og sa ringer nodnummeret 112. Har en annen mobiloperator dekning der, vil man komme gjennom til politiets nodnummer. Det samme er ikke tilfelle om man ringer 110 eller 113. Kun 112 kan brukes slik uten simkort i telefonen. Her er Amundsens fjellvettregler for vettug mobilbruk i pasken: 1. Vaer forberedt pa a klare deg uten mobil pa fjellet. 2. Ikke la mobilen vaere ditt sikkerhetsutstyr pa sjoen eller i fjellet! 3. Ikke stol pa at du har dekning over alt. 4. Ikke avtal a ringe til faste tider. Du kan da befinne deg i et omrade uten mobildekning. 5. Vaer forsiktig hvis du ma opp i hoyden for a soke etter mobildekning. Ikke ta deg opp rasfarlige fjellsider. 6. Spar pa batteriet, og Husk lader og eventuell batteribooster. 7. Oppbevar mobiltelefon og batteribooster naer kroppen, for Kulde reduserer batteriets levetid/kapasitet. 8. Hold mobiltelefonen unna fukt, sno og vann, som kan gjore den ubrukelig. 9. Ha gjerne PIN-kode og PUK-kode nedskrevet og med under pasketuren. Les mer om: telenor tursti ski

 

http://www.lofotposten.no/Ta_ikke_un_dig_risiko_i_p_skefjellet-5-29-68910.html

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *