More than 10,000 subscribers left without Internet and TV connection after vandalism

Nettavisen.no  30.03.2015

 

Telenor Norway said some vandals damaged its fiber cables on March 30, having left more than 10,000 of its broadband customers without Internet services. In addition, 300 meters of copper cable were stolen. Large areas within Romerike District, which is located north-east of Oslo, are affected.

Telenorvet ikke nar de far det tilbake. FET ( Romerikes Blad ): Vandaler kappet flere fiberkabler og stjal 300 meter kobberledning natt til mandag. Konsekvensene er store. Skadeverket og tyveriet ved anleggsomradet langs riksvei 22 i Fet ble meldt til politiet klokka 10.00 mandag. – Det er meldt om omfattende skadeverk. Blant annet er det kuttet opp fiberkabler, som forer til at mange er uten internett. Det er ogsa stjalet 300 meter kobberledning, uttalte operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til rb.no mandag formiddag. Bredbandsbruddet oppsto klokka 02.00 natt til mandag. Promotion med annonselenker – Det er flere kraftige kabler som er odelagt. Det ser ut til at gjerningspersonene har brukt sag til a dele kablene. For Telenor er dette en alvorlig hendelse. Saken vil bli politianmeldt fra var side, sier pressetalsmann Krokan til rb.no. Store omrader pa Romerike er berort av kabelbruddet i Fet. Telenor anslar at om lag 10.000 kunder er berort av enten bredbandsbrudd, telefonbrudd eller tv-brudd. Raelingen: 1.001 bredbandskunder og 97 fasttelefonkunder. Fet: 1.835 bredbandskunder og 1.554 fasttelefonkunder. Aurskog-Holand: 1.674 bredbandskunder. Nes: 725 bredbandskunder. Ullensaker: 186 bredbandskunder Sorum: 1429 bredbandskunder I tillegg er om lag 5.000 Canal Digital-kunder uten tv-signaler. Disse kundene befinner seg hovedsaklig i Jessheim- og Lillestrom-omradet, samt Skedsmokorset, Lorenskog og Nannestad. TVECO, som leverer kabel-TV og bredband til over 1.000 husstander i Fetsund, forteller i tillegg at deres kunder har vaert uten nett- og tv-signaler siden bruddet. Les flere saker hos Romerikes Blad . Lik Nettavisen her og fa flere ferske nyheter og friske meninger! Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi onsker at du er registrert, fordi det gjor argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til a kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vaer saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene. Gunnar Stavrum, sjefredaktor We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide . Recommending means this is a discussion worth sharing. It gets shared to your followers’ Disqus feeds, and gives the creator kudos! Disqus er et diskusjonsnettverk Les vilkar og rettningslinjer Far vel titte i en av disse varebilene med exotiske regnr.. 🙂 Det er var og masseinvasjon av varebiler som kommer for a tomme landet. Grensene vare er mer apne enn en apen lavedor, selv om den nye regjeringen iallefall prover a gjore noe, men Schengen-avtalen har vaert en ulykke for Norge og vest-europa, og ma fjernes. Stem pa et parti som ikke er for Schengen-samarbeidet. Dvs … nesten ingen … Fy sa rasistisk og generaliserende du er! Men han skriver jo bare sannheten,dra huet ut av r@va na.. Lol er nok du som har huet plassert pa feil sted her No way jose.. Whatever you say, ese. Skjonner at sarkasme ikke er for alle. http://no.wikipedia.org/wiki/S… Ja stakkars han som ikke tok den, sliter masse med det her inne;) Det sier du bare for de han er hvit. Antirasist er kode ord for antihvit. Sannheten svir men han har helt rett. Statistisk sa er det mer sannsynlig enn noe annet. Statistisk. Ma da vaere lov a kalle en spade for en spade…? Fin sarkasme …. KRF og Venstre- SV onsker fri kriminalitet i Norge, husk det neste gang man skal stemme. To partier som tilsaman er Ca 9 prosent eller noe? Du verden for en trussel. KRF + Venstre + SV = 3 Siden det var kobber de var ute etter sa kan man sende regningen til KRF. Det blir nok faerre brukere av internett og strom om KrF far viljen sin. Kanksje det er det som skal til for a fa dem under sperregrensa.. For noe pissprat. Hvor har du det tullet fra? Ironi er visst ikke helt din greie. Sarbarheten er skandalos, og langt verre enn haerverket. Si***nere pa kobberjakt. Sesongen begynner na. Skrev en kommentar til deg der jeg lurte pa om det ikke var lov a skrive si***ner og det er det tydeligvis ikke. Kommentaren venter pa godkjenning I Norge ma en vaere politisk korrekt, i det apne frie norge Og i sverige er alle som ikke er Pk fritt vilt. Fighting the good fight. Alt ligger klart til plukking. Hvis kablene skal legges vandalsikkert blir det kostbart. Da blir det dyrt med bredband. 100 % enig. Nar man legger slike kabler med viktig infrastruktur rett pa bakken er det naermest som man innbyr til haerverk. A grave kablene ned i bakken eller heise dem opp i stolper er tydeligvis for mye arbeid… Her ma det ha vaert noen fra der-dere-vet som har vaert pa jakt etter kobber. Disse tyvene lar seg ikke hindre av noen ting, sa kanskje togtrafikken i pasken er den neste som blir skadelidende… Gardintrapp og kjetingsaks.. Kan nok bil en spennende opplevelse 🙂 Norsk supernaivisme meets innvandring. Juhuu! (for a bruke er Marie Simonsen-uttrykk). Har Ost-Europeerne begynt med haerverk naae! Noe helt nytt det her, politiet har blitt tatt pa senga. Tenke seg til, osteuropeere som driver med kriminalitet i Norgeae Naeh! Da er det vel bare for skraphandleren som far tilbud om a kjope snart a ringe politi og tolk sa ordner det seg. strengt tatt ikke vandalisme da de faktisk stjal noe, vandalisme er a odelegge ting kun for a odelegge det. Det er rett og slett snakk om ost europeisk naeringsvirksomhet, og ingenting annet! Dette er nok ikke vandalisme, det er ren naeringsvirksomhet utfort av vare nye landsmenn fra ost. Har du noen informasjon som vi andre ikke har siden du sier at de kommer fra ost??? hvis du har det ma du ga til politiet a si i fra sa snart som mulig. :-)))) Du har nok skrevet DAGENS DUMMESTE innlegg…. Nei dette er nordlendinger uten internettforbindelse. De har tatt den med hjem… De kappet sikkert dem for a se om det var kobber, og sa lot det vaere da de fant ut av det. Svin er de uansett. Hvorfor ikke paby de som kjoper kobber at de kun kan innbetale til bankkontoer? Da hadde det vaert en enkel sak a finne gjerningspersonene. Tipper denne form for kriminalitet da hadde forsvunnet over natta. Fjern flaskepanten og forbud mot tigging. Svinger nok en utenlandsk registrert kassebil innom en metalloppkjoper ilopet av uka.. Legges kablene apent som vist pa bildet har utbyggeren ingen andre enn seg selv a takke. husker det var en som provde a stjele en 11kV kraftleding i Ostfold — gikk ikke bra for han Hvorfor ikke ha et slikt system at om kriminelle blir tatt sa ma de jobbe opp sin egen krim og samt en liten tildelt pott av uoppklart krim tilbake 20 ar sa dette blir lost etterhvert og samt ogsa jobbe opp sa folk far gratis forsikringer slik at de er beskyttet mot kriminelle til neste gang? Det er kanskje urettferdig at det sikkert da bare blir de dumme kriminelle som ma jobbe for andre kriminelle, men en kan ikke fa alt her i livet og det ville jo da betydd en storre risiko enn a bare bli tatt for sin egen kriminalitet om de ogsa ma fikse opp i andres. Her er det tomt … forelopig. Etter hvert som du kommenterer med Disqus og folger andre brukere, vil du se varsler her, samt en personlig strom som viser aktivitetene til deg selv og personer du folger. Sa kom deg ut pa Internett og delta i noen diskusjoner!

 

http://www.nettavisen.no/nyheter/over-10000-har-ikke-nett-eller-tv-etter-tyvenes-herjinger/3422770041.html

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *